Політолог Фесенко прогнозує ускладнення міжнародної ситуації в 2017 роц

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко прогнозує ускладнення міжнародної ситуації в 2017 році.

Про це пише УНІАН.

«Для нас суттєво ускладниться міжнародна ситуація, не тільки для нас, для всього світу. Непевності, невизначеності потенційних чинників конфліктності, певні кризові тенденції в ЄС - це ускладнює реалізацію стратегії європейської інтеграції для України, ми це вже побачили по безвізу і проблемі із завершенням ратифікації Угоди про асоціацію», -сказав Фесенко.

За його словами, зміна еліт у багатьох провідних західних країнах стане додатковим чинником «зависання» ситуації і невизначеності.
«На жаль, це не додає оптимізму у розв’язанні ключової проблеми для України – криза і конфлікт на сході України. І в цьому році ми побачили це зависання і певні кризові тенденції. Ескалації не відбулося, не відбулося змін лінії розмежування, це позитив, проте війна продовжилася. Хай менше гинуло людей, трохи менше стало обстрілів, але ця війна малої інтенсивності, на жаль, продовжується і, скоріш за все, вона буде продовжуватися наступного року», - сказав Фесенко.

«Зміна керівництва у США, Франції, наприкінці року можуть бути певні корекції в Німеччині внаслідок парламентських виборів. Це те, що може сприяти зависанню переговорного процесу, Путін буде чекати, гратися в ці зміни, буде намагатися зменшити санкції і відновити діалог із західними лідерами, і це може призвести до певної стагнації переговорного процесу і зависання з реалізацією Мінських домовленостей», - додав політолог.
Водночас він вважає, що підвищення обороноздатності країни, жорстка позиція української дипломатії дасть можливість вирішувати як мінімум завдання, пов’язані з тим, щоб утримувати нинішню ситуацію і не йти на поступки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: