СБУ провела обшуки в ПАТ «КСГ Банк»

Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією провела обшуки в ПАТ «КСГ Банк». Обшуки пройшли у рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 ККУ (шахрайство) щодо протиправного заволодіння 386 млн грн.

Обшуки відбулися у приміщеннях офісів банку та комерційних структур, причетних до протиправної діяльності, а також за адресами проживання ключових власників і посадовців банку.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили чорнову бухгалтерію, штампи та печатки, документи, що підтверджують незаконну діяльність, та носії з інформацією про роботу фіктивних підприємств, причетних до фінансових операцій з коштами банківської установи.

Слідство триває.

Нагадаємо, що наприкінці серпня ц.р. Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «КСГ Банк» за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу.

Довідка

КСГ Банк (1993), раніше Банк «Донкредитінвест» (до 2005), «Європейський банк раціонального фінансування» (2005-2013). Сергій Касьянов                – голова ради директорів, співвласник агрохолдингу KSG Agro. Також акціонером банку є колишній нардеп Олександр Шепелев, який розшукується за розкрадання коштів у Родовід Банку.

2 серпня Печерський районний суд прийняв рішення посадити під домашній арешт екс-парламентаря, бізнесмена Сергія Касьянова, підозрюваного в скоєнні в співучасті з його фактичним родичем екс-народним депутатом Олександром Шепелевим в організації незаконного притягнення до кримінальної відповідальності Сергія Дядечко та його незаконного арешту.

У листопаді Сергій Касьянов звернувся в Окружний адміністративний суд визнати незаконним рішення Національного банку про ліквідацію КСГ Банку (Київ). Бізнесмен просить суд визнати протиправними рішення правління Національного банку від 30 серпня про відкликання банківської ліцензії у КСГ Банку і введення тимчасової адміністрації.

Разом з позовною заявою позивач подав клопотання про забезпечення доказів шляхом витребування у Національного банку документів.

Пізніше суд відмовив Касьянову в задоволенні заяви про забезпечення доказів.

Раніше, 30 серпня, НБУ вирішив ліквідувати банк через відмивання грошей. Найбільшими акціонерами банку є Сергій Касьянов і його дружина із загальною часткою 66,9% акцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: