Шантажист обіцяє й надалі «мінувати» торговий центр, поки не отримає 180 тисяч доларів

pm356image003

ТЦ «Роксолана» звертається до правоохоронців з проханням зупинити кібертероризм.

Протягом місяця, починаючи з 29 листопада, у торговому центрі «Роксолана», що у Львові на площі Соборній, 14-15, вже чотири рази відбулася евакуація відвідувачів та працівників. Щоразу на місце виїжджають спецслужби і проводять перевірку будівлі. Причиною таких дій є анонімні повідомлення про закладену вибухівку у торговому центрі.

«Ми дбаємо про безпеку наших відвідувачів. Тож одразу після першого такого повідомлення підсилили заходи безпеки і охорону торгового центру. Нам прикро і неприємно, що у цей непростий для країни час є люди, які допускають такі недоречні, злі жарти. Більше того, тепер це переросло у шантаж з вимогою заплатити викуп», - прокоментували ситуацію у прес-службі торгового центру.

Після отримання інформації про закладену вибухівку відбувається евакуація працівників та відвідувачів. Перевірка території триває кілька годин, що безумовно, спричиняє незручності як для відвідувачів, так і для керівництва та орендарів ТЦ.

Після чергової евакуації почався відвертий шантаж керівництва ТЦ з боку зловмисника. На електронну скриньку адміністрації надійшов лист з вимогою заплатити 200 BTC (bitcoin), що становить майже 180 000 $. В іншому випадку кібертерорист погрожує, що евакуація буде відбуватися щодня, аж до завершення новорічних свят.

Одразу після отримання листа з погрозою, адміністрація ТЦ звернулася у РУ ГУ МВС України Галицького р-ну м.Львова. Тож тепер справа на контролі правоохоронців та кіберполіції. Зауважимо, що жодного разу під час перевірки вибухівки у ТЦ не виявлено.

«Ми покладаємося на дії правоохоронців, які знайдуть цих зловмисників і не ведемо перемовин із шантажистами та кібертерористами», - прокоментували ситуацію у торговому центрі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: