Японія стала єдиною країною Азії, яка запровадила санкції проти Росії за окупацію Криму

Посол Японії в Україні Шігекі Сумі заявляє, що його держава стала єдиною країною в Азії, яка запровадила санкції проти Росії за окупацію Криму та війну на Донбасі.

Про це інформує УНІАН.

Про це йдеться у його вітальному слові з нагоди 25-річчя визнання Японією незалежності України та української державності.
«Я щиро радію розвитку відносин між Україною та Японією за ці 25 років. Особливо за останні три роки, після подій на Майдані («Революції гідності»), відносини між Україною та Японією стрімко розвиваються», - сказав Сумі.

Він нагадав, що вперше за історію дипломатичних відносин між державами відбувся візит прем’єр-міністра Японії Шіндзо Абе до України 2015 року, а також візит президента України Петра Порошенка до Японії 2016 року. У результаті цього пожвавились візити інших високопосадовців обох держав.

«Окрім цього, з огляду на анексію Росією Криму та ситуацію на Донбасі, Японія, за принципом невизнання зміни статусу-кво застосуванням силових методів, стала єдиною державою в Азії, яка ввела санкції проти Російської Федерації», - наголосив посол.
Дипломат зазначив, що нещодавно Японія підтримала резолюцію ООН щодо ситуації з правами людини в Криму та Севастополі, як країна-співавтор цього документа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: