Запрацювала громадська рада при міському управлінні туризму ЛМР

Відбулось перше засідання громадської ради при управлінні туризму Львівської міської ради.

Під час засідання було обрано голову громадської ради Михайла Лемка, представника Клубу галицької кухні, про це повідомляє інформаційний портал депутатів ЛМР.

Зі слів начальника управління туризму ЛМР Галини Малець, громадська рада - це дорадчий орган, який буде допомагати працювати і розвивати галузь туризму.
«Насправді для нашого управління громадська рада буде дуже помічною. Адже люди, які увійшли у раду є великими професіоналами в своїй галузі. Це люди, які займаються громадською роботою, а також мають свої бізнес і добре орієнтуються, що сьогодні потрібно для розвитку індустрії гостинності, які виклики стоять, які є світові тенденції».
Як повідомив голова громадської ради Михайло Лемак, найважливіше зараз у визначенні пріоритетів для розвитку туризму в місті, зокрема, формування нової стратегії розвитку туризму.

«Зараз ми займаємось аналізом того, що було зроблено і на основі цього зможемо запропонувати певні рішення, які зможуть якісно змінити рівень роботи цього напрямку. Це може бути тема, пов’язана із синергією галузей. Наприклад, два основних кластери у Львові – туристичний і ІТ доволі мало між собою співпрацюють. А цю синергію можна стимулювати і вона дасть гарний результат».

На думку депутата Львівської міської ради Андрія Пундора, завдяки тісній співпраці із громадськими активістами можна найбільш оперативно і конструктивно вирішувати нагальні питання міста.

«Приємно, що у ще одному управлінні почала свою діяльність громадська рада, яка зібрала громадських активістів, що зацікавленні у розвитку туризму у місті Львові. Як голова профільної комісії, обов’язково долучатимусь до засідань, щоб тримати руку на пульсі напрацювань громадськості».

До складу громадської ради при управлінні туризму Львівської міської ради увійшло вісім громадських активістів. Зокрема, представники Львівського Туристичного Альянсу, Львівської асоціації розвитку туризму, Клубу Галицької Кухні/Klub Kuchni Galicyjskiej/Galician Cuisine Club та інших.

Слід зауважити, що проект Громади в дії дає можливість членам громадських рад пройти безкоштовне навчання в Інституті лідерства та управління Українського католицького університету. Навчальна програма спрямована не тільки на вивчення та вдосконалення механізмів управління ГО, але й передбачає формування процесу синергії між громадськими організаціями різних профілів. Проект «Громади в дії» здійснюється Інститутом міста за фінансування Програми ЄС «Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSA&LA) 2012 and 2013». Проект спрямований на активізацію локальних громад міста, співпрацю з громадськими активістами, а також налагодження ефективного діалогу мешканців з місцевою владою через залучення у процес планування та прийняття рішень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: