Польща вирішила зупинити пішохідний перетин кордону з Україною в Угринові

zavantazhennya-4

Польське прикордонне відомство звернулося до України з проханням не продовжувати термін дії експериментального пішохідного пункту перетину кордону Угринів-Долгобичув.

Про це передає Європейська правда.

В Любліні зазначили, що пункт пропуску через кордон для пішоходів функціонував у режимі експерименту з 1 липня 2015 року на базі інфраструктури автомобільного пункту. Після першого 6-місячного періоду робота пункту двічі продовжувалася ще на півроку. За 16 місяців ним скористалися майже 230 тисяч подорожуючих, 85% з яких склали громадяни України.

Черговий період роботи пункту спливає 31 грудня 2016 року. Водночас наприкінці поточного року польська служби охорони кордону звернулася до українських колег з проханням не ініціювати продовження експерименту та повернутися до виключно автомобільного пункту.

«Тимчасовий характер прикордонної інфраструктури за значного навантаження пішохідним рухом не гарантує безпеку подорожуючих, суттєво підриває захист кордону від нелегального перетину та дезорганізує дорожній рух у пункті перетину», - йдеться у поясненні.

У Люблінському воєводстві вважають, що «переважна більшість тих, хто перетинав кордон, не були справді пішими або велосипедистами, а використовували пішохідний перетин для пришвидшення проходження кордону – виходили з одного автомобіля на українському боці та сідали в інший на польському».

В Люблінському воєводстві підтримали ідею відкриття обладнаних постійних пунктів пішого перетину кордону, але зазначили, що таке обладнання потребує фінансових вкладень та значного часу на проведення робіт, від 1,5 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: