Уряд повідомив розмір соціальної стипендії

Розмір соціальних стипендій студентам вищих навчальних закладів складе від однієї до двох тисяч гривень.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Розміри соціальних стипендій - від однієї до двох тисяч грн, які будуть отримувати студенти-сироти та студенти, позбавлені батьківського піклування», - сказав міністр.

Також він повідомив, що в навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації мінімальний розмір соціальної стипендії складе 750 грн на місяць.

Міністр зазначив, що для отримання соціальних стипендій студенти до кінця лютого мають звернутися із заявами в свої вищі навчальні заклади.

«Якщо до 1 березня вони не звернуться із заявою, а звернуться після 1 березня, то стипендії призначатимуться з місяця звернення, а якщо до 1 березня, то з 1 січня», - пояснив Рева.

Відповідно до Постанови КМУ, з 1 січня 2017 року виплату соціальних стипендій здійснюватиметься через вищі навчальні заклади таким категоріям студентів:

дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

дітям шахтарів, які мають відповідний стаж підземної роботи чи стали інвалідами I або II групи або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві;

особам, які визнані учасниками бойових дій та їх дітям;

дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів;

дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту;

дітям, які є внутрішньо переміщеними особами.

Також у Мінсоцполітики нагадали, що 28 грудня Кабінет Міністрів затвердив розмір мінімальної академічної стипендії на рівні 1100 грн, а розмір підвищеної стипендії - 1600 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: