Кидки «з-під спідниці» повернулися в НБА через 36 років (Відео)

352357

Новачок команди НБА «Х'юстон Рокетс» Чінану Онуаку (Chinanu Onuaku) в своєму дебютному матчі в лізі здивував глядачів, виконавши штрафні кидки технікою «з-під спідниці» (також відомої як «бабусин стиль»). Він став першим баскетболістом НБА з таким виконанням кидка з часів закінчив кар'єру в 1980 році Ріка Беррі.

Під сміх трибун, які не звикли бачити подібне на матчі, Онуаку зміг успішно реалізувати обидві свої спроби. Реакція глядачів пояснюється нетиповістю виконання: при класичній техніці м'яч при кидку тримається на рівні голови, а новачок випускає його біля своїх колін.

В Sport Illustrated відзначили незвичайні штрафні від Онуаку ще в лютому 2016 року, коли він навчався в університеті Луізвілль і грав за місцеву команду в студентському чемпіонаті. Видання підкреслило, що таким способом він зміг підняти свій відсоток попадання з 47% до 59%. При цьому Беррі, з яким став асоціюватися «бабусин стиль», забивав такі кидки в 89% випадків.

https://youtu.be/Nz-T30WZKo8

За словами Онуаку, він знав, що над ним будуть сміятися, але він намагався не звертати на це увагу. Беррі після гри похвалив свого послідовника і зазначив, що пропонував іншим високим гравцям з поганим відсотком виконаних кидків вдатися до його техніці, але вони відмовлялися.

У липні 2016 року спортивний канал ESPN провів дослідження і дізнався, що три чверті гірших виконавців штрафних в історії НБА - люди ростом вище 205 сантиметрів (ріст Онуаку - 208 сантиметрів). Видання дійшло висновку, що таким баскетболістам важче інших через занадто високої точки, в якій вони відпускають м'яч з рук. Кидки «з-під спідниці» ж допомагають прибрати цей недолік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: