Українки в Польщі бояться говорити рідною мовою у громадських місцях

«Gazeta Wyborcza» помістила статтю «Чого бояться українки у Варшаві». У виданні наведено приклади з останніх місяців, зокрема антиіммігранські та антикураїнські заяви крайньо-правих середовищ.

«Gazeta Wyborcza» помістила статтю «Чого бояться українки у Варшаві». У виданні наведено приклади з останніх місяців, зокрема антиіммігранські та антикураїнські заяви крайньо-правих середовищ, цитує видання Польське радіо.

Майже три роки тому поляки масово підтримували український Майдан. Вітали хоробрість українців, які виступили проти антидемократичного правління Віктора Януковича. Коли в Києві пролилася кров, під посольством у Варшаві засвітилися лампадки. Автор Войцех Карпєшук пише про зміну настроїв і наводить приклади з останніх місяців: антиіммігранські та антикураїнські заяви крайньо-правих середовищ, інцидент зі спаленням прапора України на Марші Незалежності 11 листопада.

У результаті: «Лідія боїться в трамваї заговорити українською. Юлія боїться читати коментарі під текстами про Україну. Наталія боїться погроз в Інтернеті, які вона отримує. Не встигає інформувати про них прокуратуру. Колись так не було», – розповідають співрозмовниці дописувача. Проте одна з героїнь звертає увагу, що вона особисто ніколи не зустрілася в Польщі з негативним ставленням до українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: