Громадськість заявляє про забудову парку «Знесіння»

У парку «Знесіння» розпочалося будівництво готельно-рекреаційного комплексу.

У парку «Знесіння» розпочалося будівництво готельно-рекреаційного комплексу. Про це під час прес-конференції повідомила юрист МБО «Екологія-Право-Людина» Софія Шутяк.

«У 2007-2012 роках я була юристом парку «Знесіння» і була одним із тих юристів, які почали судитися з Львівською міськрадою за ці території. Земельна ділянка, про яку йде зараз мова, знаходиться на вулиці Довбуша, 15. Це колишня військова частина, яка була звільнена військовими і, відповідно до ухвали міської ради, мала перейти до парку «Знесіння». Але цього не сталося. У 2007 році з’явилася ухвала  міської ради про надання цієї землі в оренду компанії «Архібуд». Формулювання були там різні: спочатку цю ділянку дали під житлову забудову, потім – під готель. Управління історичного середовища було категорично проти, забудовнику не погоджували містобудівне обґрунтування. В 2007 році розпочалася судова справа. Станом на сьогодні вона є на розгляді у Верховному Суді. Незалежно від того, який юридичний статус цієї ділянки і кому у власність чи користування її дали, насамперед це територія природо-заповідного фонду», – заявила Софія Шутяк.

За її словами, завершення терміну оренди спонукало забудовника терміново розпочати роботи.

«Їм просто фізично треба зайти на цю ділянку, почати будівництво і потім його узаконити, щоб не втратити землю», – додала юрист.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: