Кандидат у президенти Франції Ле Пен не вважає анексію Криму Росією незаконною

Кандидат у президенти Франції від ультраправої партії «Національний фронт» Марін Ле Пен вважає, що анексія Криму Росією «не була незаконною», на відміну від офіційної позиції Європейського Союзу.

Про це вона сказала в ефірі французької радіостанції RMC, повідомляє міжнародне французьке радіо Radio France Internationale, передає УНІАН.

«Я абсолютно не вважаю, що була незаконною анексія: був референдум, жителі Криму побажали приєднатися до Росії», - заявила лідер «Нацфронту».
«Національний фронт» завжди виступав за відновлення відносин Франції з Росією для спільної боротьби з терористичною організацією «Ісламська держава».

Раніше в інтерв`ю французькому виданню Causeur Ле Пен схвалила дії РФ у Сирії. «Усі звинувачують Росію в тому, що вона виконує ”брудну роботу” в Сирії, але ніхто нічого не пропонує для звільнення Сирії від ісламістів. Послухайте сирійців, і ви побачите, що вони хочуть, щоб Башар Асад виграв цю війну з фундаменталістами», - сказала Ле Пен.

На запитання радіостанції RMC про роль НАТО після розпаду Радянського Союзу Ле Пен відповіла, що в разі її обрання на пост президента Франція залишить Альянс, «принаймні, у складі його командування».

Водночас вона припустила, що після вступу Дональда Трампа на пост президента США «у НАТО багато що зміниться».
Крім того, очільниця «Національного фронту» поскаржилася на те, що французькі банки відмовляються видавати їй кредит на фінансування своєї виборчої кампанії. «Нам не вистачає 6 млн євро», - зізналася Ле Пен.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: