На Львівщині торгували фальсифікованим цементом

pm542image003

На Львівщині правоохоронці виявили міні-цех з виготовлення фальсифікованого цементу.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Підпільний цех виробничою потужністю до п’ятдесяти тонн на добу був розташований у орендованих складських приміщеннях на території Миколаївського району. На технологічному обладнанні зловмисники промисловим способом та без дотримання відповідних стандартів виготовляли будівельний фальсифікат. Далі його фасували у мішки з нанесеними логотипами відомого виробника та продавали.

Під час санкціонованих обшуків поліцейські вилучили більше чотирьохсот тонн фасованого у мішки готового фальсифікованого цементу, понад вісімдесят тонн підготовленої цементної суміші, а також сімдесят тисяч гривень готівкою, виручених від продажу вже готової продукції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.229 зн.3 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) КК України.

За скоєння цього злочину передбачено покарання у  вигляді штрафу  від  десяти  тисяч  до  п'ятнадцяти тисяч  неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 тисяч грн.) із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на  строк  до  3-х   років  із  конфіскацією  і  знищенням  відповідної продукції та  знарядь  і  матеріалів,  які  спеціально використовувалися для її виготовлення.

Проводяться слідчі дії, призначено низку експертиз.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: