У США назвали агресію Росії проти України головною загрозою для безпеки країн ОБСЄ

Представник США при ОБСЄ Деніел Баєр назвав агресію Росії проти України головною загрозою для безпеки всіх країн в регіоні відповідальності Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Про це Баєр написав у Twitter.

«Добре, що Себастьян Курц робить першу поїздку як голова ОБСЄ в Україну - агресія Росії є головною загрозою для безпеки всіх у регіоні ОБСЄ», - заявив він.

Сьогодні, 3 січня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та діючий голова ОБСЄ, міністр європейських, інтеграційних та закордонних справ Австрії Курц вирушили до Маріуполя. Клімкін та Курц 3–4 січня відвідають Донеччину та обговорять розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Клімкін та Курц обговорять зусилля австрійського головування в ОБСЄ у 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту всередині та навколо України, у тому числі щодо розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: