Прокуратура Львівщини у 2016 році подала позовів на понад 263 мільйони гривень

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Упродовж 2016 року органами прокуратури Львівської області до судів подано позовів на суму понад 263 мільйони гривень.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Львівської області.

В повідомленні йдеться, що з них уже 326 позовів задоволено на суму 78 млн грн, які уже реально поповнили бюджет держави, ще 19 млн грн відповідачами сплачено в добровільному порядку. При цьому, вказана сума майже утричі більша, аніж у 2015 році, що є наслідком реагування прокуратури на бездіяльність органів державної виконавчої служби при виконанні рішень судів. Так прокурорами внесено 62 скарги до суду на незадовільні дії держаних виконавців.

Також у 2016 році органами прокуратури області забезпечено участь у 980 справах, де сума за рішеннями, прийнятими на користь інтересів держави становить більше 98 млн грн. У провадженні судів перебуває ще 293 позови прокурорів на суму понад 170 млн грн.

Активно прокурори захищали інтереси держави в апеляційній та касаційних інстанціях. Зокрема, у 2016 році органами прокуратури Львівщини подано 55 апеляційних та 37 касаційних скарг щодо скасування незаконних судових рішень, які зачіпають інтереси держави.

Слід зазначити, що в бюджетній сфері у 2016 році подано позовів на понад 37 млн грн, з яких уже задоволено 45 позовів на суму 6 млн грн. Ще більше 7 млн грн відповідачами відшкодовано в добровільному порядку.

З питань державної та комунальної власності прокурорами заявлено позовів на суму понад 30 млн грн, з них уже реально виконано рішень судів на 16 млн грн.

Найбільша сума заявлених позовів становить в земельній сфері. Таких подано на понад 81 млн грн, з яких реально виконано судових рішень на 44 млн грн. Крім того, завдяки реагуванню прокуратури вдалось повернути та попередити незаконне надання земель загальною площею понад 236 га.

У сфері охорони навколишнього природного середовища, у т.ч. щодо незаконних порубок лісу, заявлено позовів на суму 42 млн грн, з них уже більше 20 млн грн стягнуто до бюджету.

Водночас в порядку представницької діяльності розпочато 64 кримінальних провадження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: