У центрі Українського Національного пантеону буде могила невідомого солдата війни на Сході

thumb

Концепція створення Національного пантеону – перепоховання всіх українських діячів, які поховані за кордоном, вимагає вже конкретних рішень та повинна втілюватися на законодавчому рівні. Цей процес залежить від рівня включення влади та суспільства і триватиме до кількох років.

Про це у коментарі ІА Дивись.info розповів голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

«У перспективі це має бути місце, у центрі якого буде похоронений невідомий солдат війни на Сході. Необхідно перепоховати всіх видатних українських діячів, могили яких знаходяться за межами країни. Ми бачимо, що ці поховання знаходяться під загрозою зникнення», – розповів Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, що Постанову Верховної Ради № 97-VIII від 13 січня минулого року «Про увіковічення пам’яті Героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України» передбачає «створення у центральній частині столиці України місті-герої Києві Українського національного пантеону (Меморіального комплексу)».

Нагадаємо, що У Чехії примусово ексгумували останки відомого українського письменника Олександра Олеся.

Володимир В'ятрович розповів, що родичі письменника дали згоду на поховання його в Україні. Відтак, Олександра Олеся поховають на Лук'янівському кладовищі разом з його дружиною. на даний час йде підготовка місця.

Щодо повернення українських національних героїв на Батьківщину висловився і віце-прем`єр-міністр України В`ячеслав Кириленко. «Сумна історія з Олесем знову ставить у порядок денний створення національного пантеону. Треба повернути в Україну Петлюру, Бандеру, Коновальця», - вважає Кириленко.

Згодом він додав, що «майбутній національний пантеон має обов`язково поєднати у собі пам`ять про героїв визвольних змагань та наших сучасників-героїв АТО».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: