На Буковині виявили пташиний грип

Culling begins as Bird flu resurfaces at Tripura - India

Фахівці ветеринарної медицини зареєстрували випадок пташиного грипу в Чернівецькій області.

Згідно з повідомленням прес-служби Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, ветеринари зафіксували загибель курей від вірусу пташиного грипу в підсобних господарствах у селі Чортория Кіцманського району, пише УНІАН.

Всього, за попередньою інформацією, в домашніх господарствах цього населеного пункту утримується близько 969 голів птиці різних видів.

Із метою координації дій з локалізації та ліквідації спалахів пташиного грипу Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Кіцманській райдержадміністрації провела засідання та затвердила план дій з ліквідації спалаху захворювання, визначила межі епізоотичних вогнищ, зон захисту та нагляду.

Читайте також: Протягом тижня від захворювань на грип та ГРВІ в Україні померло 6 людей

У вогнищах захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника пташиного грипу.

Перші спалахи пташиного грипу в Україні в 2016 році ветеринари зафіксували 30 листопада в Херсонській області. До цього останні випадки пташиного грипу в нашій країні були зареєстровані в 2008 році в Криму (4 випадки).

Довідка: пташиний грип — гостра вірусна інфекція птиці, що характеризується загальною слабкістю, набряками, ураженням респіраторних органів і шлунково-кишкового тракту. До грипу сприйнятливі як домашня птиця, так і дикі перелітні птахи. Основними переносниками інфекції є перелітні водоплавні птахи. Як тільки відповідне захворювання виявлено на будь-якій території, відомства встановлюють обмеження на експорт птиці з цієї країни й вживають відповідних заходів із ліквідації захворювання (карантин, зонування, дезінфекція). Пташиний грип завдає значної економічної шкоди як державі, так і виробникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: