Новина про затримання на хабарі підполковника ДСНС виявилась фейком

Вчора, 4 січня, низка ЗМІ повідомили про затримання на хабарі підполковника, заступника начальника одного з райвідділів Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області ДСНС, яке ще відбулось у квітні 2016.

Опублікована новина містила наступний текст:

«На Львівщині затримали на хабарі підполковника ДСНС.

Служба безпеки України спільно з прокуратурою та внутрішньою безпекою ДСНС затримала на хабарі заступника начальника одного з райвідділів Державної служби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Як повідомили у Службі безпеки України підполковник цивільного захисту вимагав від місцевого бізнесмена сім з половиною тисяч гривень за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил протипожежної безпеки.

Правоохоронці затримали підполковника під час отримання хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України».

Натомість, як повідомив ІА Дивись.info речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев, згадана новина мала місце у квітні 2016 року.

«Журналіст видання повідомив неправдиву інформацію, після чого ряд ЗМІ підтягнули цю новину. Затримання відбулось у квітні 2016 року», - сказав Віталій Туровцев.

Також вищезгаданої новини не було опубліковано на сайті відомства Служби безпеки України, що підтверджує неправдивість інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: