Справу працівника-хабарника міграційної служби передали до суду

233180

Восени службовця управління у справах іноземців та осіб без громадянства Головного управління державної міграційної служби України у Львівській області затримали на хабарі у 2 тисячі доларів.

Прокуратура Львівської області завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно службовця управління у справах іноземців та осіб без громадянства Головного управління державної міграційної служби України у Львівській області.

Нагадаємо, вказану особу 14 вересня 2016 року затримали на гарячому при одержанні неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів США. Зазначену суму коштів службовець одержав від громадянина Грузії за вплив на посадових осіб ДМС у Львівській області, аби його не депортували.

Галицький районний суд Львова відсторонив обвинуваченого від займаної посади. Також суддя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави у 87 тисяч гривень.

Прокуратура кваліфікує дії зловмисника за ч. 2 ст.369-2 КК України, а саме, пропозиція та обіцянка здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за неправомірну вигоду для себе, а також одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Покарання за вказаний злочин передбачає штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: