У Возняка не можуть сказати, коли зникли стародруки

657x340px-lviv_national_art_gallery_1

Представники комісії, яка проводила звірку фондів Львівської галереї мистецтв не можуть сказати у який період часу зникли стародруки.

Представники комісії, яка проводила звірку фондів Львівської галереї мистецтв не можуть сказати у який період часу зникли стародруки, передає ІА Дивись.info.

«Коли щезали книжки – ми не можемо сказати. Остання звірка була більше 8 років тому. В основному, серед зниклих книжок - досить рідкісні кириличні стародруки, які цінуються на ринку колекціонерів. Це є «Апостол» Спиридона Соболя, «Львівське Євангеліє» 16 і 18 століть, це видання Михайла Сльозки. Також раніше було два «Апостоли» Івана Федоровича - один я бачила при звірці, а другий мені у руки не потрапив. Також зникли «Біблія», «Новий Завіт» Івана Федоровича, «Анфологіон» тощо», – розповіла член комісії Віра Фрис.

Самі ж музейники не можуть дійти згоди щодо обставин останньої звірки.

За словами колишньої директорки Лариси Возницької-Разінкової така звірка проводилася влітку і всі стародруки були на місці.

Водночас  головний зберігач фондів Львівської національної галереї мистецтв Ігор Хомин заявив, що звірка проводилася за підозрілих обставин і більшість членів комісії акт звірки не підписали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: