Україна має розвивати переробну промисловість, а не бути «країною-лісопилкою», - Гройсман

Україна має розвивати власну переробну промисловість, а не працювати як «країна-лісопилка» з низьким рівнем переробки сировини.

Про це інформує УНІАН.

«Щоб створити український продукт, нам необхідно створити в країні переробне виробництво. Ми не можемо бути придатком, коли посіяли, зібрали, зерно продали. Або ліс спиляли і експортували. Це - лісопилка. А ми не країна-лісопилка. Ми країна, яка може розробляти якісні продукти, тому глибина переробки має дуже важливе значення. Тому що глибина переробки - це робочі місця. А робочі місця - це розвиток економіки і таке інше», - сказав він.

За словами прем`єра, економічний розвиток України може базуватися на трьох складових - розвиток промисловості, зовнішньої торгівлі та залучення інвестицій.
«Наше завдання як уряду - кожна гривня, яка інвестується в економіку України, кожен долар чи євро мають бути успішними. Той, хто хоче вкладати, має знати, що це безпечно для нього, а ми повинні бачити нові робочі місця, новий продукт, заробітну плату людям, податки в державу. І ми активно створюємо механізми для цього», - зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: