В Україні зросли штрафи за нелегальну працю

0383aff3315f5dedae9021899d2c6ad1

У зв’язку зі збільшенням мінімальної зарплати до 3200 гривень, в Україні збільшилися і штрафи за використання нелегальної праці та невиплату заробітної плати.

           

За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці, недобросовісному роботодавцю доведеться сплатити десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, тобто 32 тисячі гривень за кожного працівника щодо якого вчинено порушення. Про це повідомили у прес-службі ГУ Держпраці у Львівській області.

Зросли і штрафи за оформлення працівника на неповний робочий день, якщо він фактично працює  повний робочий час. За  це керівник підприємства отримає штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, а на сьогодні ця сума становить 96 тисяч гривень. Таку ж суму доведеться сплатити, якщо на підприємстві виявлять допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

У випадку, якщо роботодавець порушуватиме строки виплати заробітної плати, передбачається штрф у розмірі 9 тис. 600 грн.

«ГУ Держпраці також звертає увагу керівників підприємств, що недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», карається штрафом у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, а саме 32 тис. грн», — зазначила начальник ГУ Держпраці у Львівській області Ольга Вільхова.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: