Зниклі у Львові цінні стародруки охороняли 80-річні сторожі, — Возняк

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Тарас Возняк розповів про умови охорони та зберігання стародруків.

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв Тарас Возняк розповів про умови охорони та зберігання стародруків, передає ІА Дивись.info.

«Згідно музейної інструкції є 4 сторожі, є електронна система. Коли я відчув перед новим роком небезпеку, бо я почав розуміти, що мова йде не про один-два-три стародруки а про щось безпрецедентне, я зробив спробу убезпечити життя наших сторожів,   тому що наші сторожі – це старші люди одній дамі 80 років.  Я робив спроби  забрати їх звідти, бо боявся що є загроза їхньому життю. Перед новим роком я  там виставив пост ДСО», - заявив Тарас Возняк.

«Мало того, ми боялися що в якийсь момент ці фонди  можуть спломеніти. Тому що ці фонди знаходяться в непристосованому приміщені, яке є роздягалкою душовою для колишніх будівників метро у Львові, якщо ще хтось таке пам’ятає. Очевидно, що треба ставити питання про перенесення Музею книги в більш адекватне і захищене приміщення. Я це питання ставив ще в листопаді», - додав Тарас Возняк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: