Для потребуючих у Львові організовують Різдвяний обід

Сьогодні, 6 січня, у переддень Різдва Христового, люди, які через певні життєві обставини не мають змоги відчути духовну атмосферу Різдва, зможуть спільно покуштувати традиційні святвечірні страви. Такі Святвечори відбудуться у Львівському палаці мистецтв та у Центрі обліку та нічного перебування бездомних. Завтра, 7 січня, на Різдво, для потребуючих організовують Різдвяний обід у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Зокрема, о 15:00 год. у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) розпочнеться Різдвяний святвечір для безхатченків, малозабезпечених, неповносправних людей. «Львівська громадська організація «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» влаштовує святкові різдвяні обіди (а також великодні) з 2003 року, запрошуючи людей, які через різні життєві обставини не мають можливості відчути святковий настрій та духовну атмосферу свята Різдва Христового», - зазначають організатори.

Участь у Святвечорі візьмуть понад 500 осіб. Закупляти продукти та готувати страви організації допомагають благодійники та волонтери.

О 20:00 год. відбудеться традиційна Свята Вечеря для безхатченків-підопічних Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян (вул. Кирилівська, 3а). Вечерю організовують орієнтовно для 50 осіб, які отримують в Центрі соціальні послуги.

«Вечеря складатиметься з традиційних для українського столу страв: це кутя, вареники, оселедець, узвар, тощо. Приємно зазначити, що в організації вечері нам допомагають благодійники, підприємці, за що ми їм дуже вдячні», - зауважує директор Центру обліку та нічного перебування бездомних Олександр Бородін.

На Різдво Христове, 7 січня, безпритульні та малозабезпечені люди зможуть покуштувати різдвяних страв за святковим Різдвяним обідом, що його уже вдев’яте організовують Храм Покрови Пресвятої Богородиці та Міжнародна Мирянська спільнота Святого Егідія. О 15:00 год. у Храмі (вул. Личаківська, 175) цьогоріч за різдвяні столи сядуть близько 300 потребуючих.

«Щороку у понад 75 країнах світу накривають святкові столи для людей, які часто є забуті, викинені на периферії своїх міст і на периферії людського серця. Але так, як Ісус народився як бездомний і біженець, ми хочемо пережити це Різдво дуже конкретно, будучи близькими до цих людей», - зазначають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: