Суд дозволив затримати Януковича і Захарченка

f5c44a5-yanukovych-zakharchenko

Печерський районний суд Києва дозволив затримати екс-президента Віктора Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-начальника управління МВС у Києві Валерія Коряка у справі про організацію викрадення архієпископа Олександра Драбинка – помічника настоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана.

Печерський районний суд Києва дозволив затримати екс-президента Віктора Януковича, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та екс-начальника управління МВС у Києві Валерія Коряка у справі про організацію викрадення архієпископа Олександра Драбинка – помічника настоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана.

Про це йдеться в ухвалах Печерського райсуду Києва від 3 січня 2017 року, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначається у документах, Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 21.05.2014 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України, за фактом перевищення службових повноважень трьома колишніми високопосадовцями, а також ще двома особами при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату Володимира.

Згідно з ухвалами, рішення прийняті з метою приводу трьох екс-посадовців до суду для участі в розгляді клопотань про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, Янукович у 2013 році для подальшої узурпації влади вирішив створити організоване угруповання, яке б у результаті протиправних дій змусило митрополита Володимира добровільно відмовитися від виконання своїх обов’язків із метою призначення в подальшому намісником УПЦ МП більш лояльної до тодішньої влади особи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: