Перевізники і міськрада радилися, як не допускати більше транспортного колапсу через морози

Заміна антифризу, фільтрів, регулярне прогрівання автобусів – такий план запобігання транспортного колапсу ухвалили у Львівській міській раді.

Про це розповів т.в.о. керівника управління Віктор Щир.

img_7887

«Сьогодні ми збиралися зі всіма перевізниками у першого заступника міського голови, де обговорювали технічні питання виходу із цієї ситуації. Основною причиною того, що громадський транспорт у великій кількості не міг вийти на маршрути – це замерзання антифризу, оскільки в автобусах, які розраховані на мінус 25, вже при 23 градусах морозу антифриз замерзає. Тому ми домовилися замінити на всіх транспортних антифриз, який розрахований на температуру  - 30 градусів. З компаніями, в яких купують дизельне пальне, домовитися, щоб вони надали присадки на мінус 25», – сказав Віктор Щир.

Крім того, фільтри, які замерзли від водяного конденсату, треба всі замінити.

«Там, де повиходили з ладу електронні плати (це стосується електротранспорту), придумати системи обігріву цих плат. Ну і фільтри, які знаходяться у самому піддоні транспортного засобу, утепляти. Деякі перевізники вже почали це робити. Ми вже обмінялися досвідом, як це робити і яким матеріалом. Крім того, сьогодні-завтра організовуємо чергування на усіх автотранспортних підприємствах щодо обігріву і прогріву усіх транспортних засобів. Через кожну годину повинні прогрівати всі автотранспортні засоби», – наголосив керівник управління.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: