Торік завдяки системі державних закупівель Prozorro в області зекономили понад 332 мільйони гривень

У 2016 році розпорядники бюджетних коштів, які здійснюють діяльність на території Львівської області у системі державних закупівель «Prozorro» провели 8,4 тис закупівель на суму 8,6 млрд грн, економія коштів – 332,4 млн грн.

Про це повідомив директор департаменту економної політики Львівської облдержадміністрації Роман Филипів, передає прес-центр ЛОДА.

«Прозора система допорогових закупівель розпочала діяти у підпорядкованих структурах з 1 червня 2016 року відповідно до доручення голови облдержадміністрації, яке зобов’язує розпорядників бюджетних коштів проводити до тендерні закупівлі на електронних майданчиках», - зазначив Роман Филипів.

За його словами, з 1 червня і до сьогодні у системі «Prozorro» розпорядники бюджетних коштів структурних підрозділів районних державних адміністрацій та міст обласного значення здійснили понад 1 тисячу допорогових закупівель на суму 82,7 млн грн. При цьому економія бюджетних коштів за результатами закупівель складає 11,9 млн грн, тобто 12,5%.

Основними предметами закупівель були продукти харчування – 26% від усіх закупівель, послуги з поточних робіт (18%), оргтехніка, меблі, ліки (14%), спорттовари та паливно-мастильні матеріали (7%).

Серед міст обласного значення найбільше допорогових закупівель здійснили міста Львів – 325 закупівель на суму 37,7 млн грн,економія – 5,3 млн грн, або12%, Червоноград – 18 закупівель на суму 1,9 млн грн, 0,1 млн грн економії або 4% та Дрогобич – 18 закупівель на суму 0,4 млн грн, 0,04 млн грн або 9% економії бюджетних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: