У 2016 році на Львівщині припинили злочинну діяльність 10 організованих угруповань

tyurma-zona

Упродовж 2016 року слідчими підрозділами правоохоронних органів області зареєстровано 10 кримінальних проваджень стосовно 33 осіб, які вчинили злочини у складі організованих угруповань.

Упродовж 2016 року слідчими підрозділами правоохоронних органів області зареєстровано 10 кримінальних проваджень стосовно 33 осіб, які вчинили  злочини у складі організованих угруповань.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У 8 кримінальних провадженнях щодо 27 учасників організованих злочинних груп досудове розслідування завершено, а обвинувальні акти скеровані до суду.

Серед них 3 кримінальних провадження за вчинення кримінальних правопорушень у сфері економіки. Зокрема, щодо групи осіб, які підробляли офіційні документи та білети державних лотерей, в результаті чого привласнили грошові кошти в сумі понад 2 мільйони гривень; стосовно угруповання, яке організувало незаконний гральний бізнес, де у 4 залах було розміщено більше 60 гральних апаратів. Також скеровано до суду для заочного засудження організаторів злочинного угруповання, які шляхом шахрайства та зловживання службовим становищем під приводом залучення пайових внесків осіб в будівництво житлового будинку у м. Львові заволоділи коштами більше ста потерпілих на суму понад 10 мільйонів гривень та ухилились від  сплати податків на суму майже 4 мільйони гривень.

Окрім цього, до суду скеровано обвинувальні акти ще у 5 кримінальних провадженнях стосовно учасників 4 організованих груп, які вчиняли крадіжки, грабежі та розбої, заволодівши майном на загальну суму близько 8 мільйонів гривень,  а також щодо організованої злочинної групи, члени якої, використовуючи корупційні зв’язки з працівниками поліції під їх прикриттям, займалися виготовленням та збутом наркотичних засобів.

Сума збитків, завдана вищевказаними кримінальними правопорушеннями, становить близько 10 мільйонів гривень, з яких більше третини відшкодовано під час  розслідування даних проваджень. Крім цього, в ході досудового розслідування накладено арешти на майно підозрюваних в розмірі 1,4 мільйона гривень та пред’явлено цивільних позовів на суму 6,8 мільйона гривень.

Зазначимо, що завдяки вжитим прокуратурою області заходам щодо активізації слідчими та оперативними підрозділами розшуку громадян, які ухилялись від органів досудового розслідування, встановлено місцезнаходження 4 осіб, які вчинили злочини, перебуваючи у складі організованих груп та злочинних організацій. Усіх затриманих поміщено під варту.

За наслідками судового розгляду вже постановлено рішення стосовно 19 учасників організованих угрупувань, з яких 15 засуджено до реального позбавлення волі з конфіскацією майна, ще 3 - до штрафів на загальну суму 850 тисяч гривень.

У 4 кримінальних провадженнях  обвинувальні вироки прокурорами оскаржуються у зв’язку з м’якістю покарання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: