Генштаб ще обмірковує, чи призивати офіцерів запасу

Рішення про оголошення призову на службу офіцерів запасу ще не ухвалено.

Про це повідомив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марко Андрусяк, передає УНІАН.

Він зазначив, що законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби», який був ухвалений 6 грудня 2016 року та набув чинності 7 січня 2017 року, запроваджується в особливий період такий вид військової служби як військова служба за призовом осіб офіцерського складу (строком на 18 місяців).

«Рішення про призов (офіцерів запасу – ред.) ще не прийнято», - заявив Андрусяк, додавши, що у разі необхідності до Збройних сил призиватимуть громадян віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерські звання та не проходили військову службу.

У свою чергу в інтерв’ю Укрінформу начальник Управління правового забезпечення  Генштабу - начальник юридичної служби ЗСУ полковник юстиції Максим Кушнір заявив, що йдеться про офіцерів первинних посад у підрозділах на рівні взводу або роти. «На цей час кількість таких посад є обмеженою, ми навіть теоретично можемо залучати менше відсотка від загальної кількості офіцерів запасу», - сказав він.

На запитання, чи будуть призвані офіцери запасу направлені в АТО, він зазначив, що насамперед їх будуть використовувати у місцях постійних дислокацій частин, тобто не в АТО. Однак можливість направлення їх в АТО невиключена.

«Якщо вони добровільно виявлятимуть бажання проходити службу разом із своєю частиною в районах проведення АТО на запропонованих умовах, або укласти контракт на проходження професійної служби - командування з повагою поставиться до такого бажання», - сказав Кушнір.

При цьому максимальний термін служби офіцера запасу, призваного на дійсну службу, складатиме 18 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: