Кандидат у генпрокурори США відкидає симпатії до Ку-клукс-клану

_93349568_36c09968-b76e-4c45-b6a5-37e4dae75948

Кандидат у генпрокурори США від обраного президента Дональда Трампа, спростував закиди про симпатію до Ку-клукс-клану під час слухань у сенаті.

Про це інформує ВВС Україна.

Сенатор Алабами Джефф Сешнс, також повідомив, що візьме самовідвід у справах щодо екс-держсекретаря США та кандидатки у президенти Хілларі Клінтон.

Демократи у сенаті висловили «глибоку стурбованість» щодо висунення кандидатури республіканця з Алабами. Але у них недостатньо голосів, аби заблокувати таке рішення.
Генеральний прокурор у США також керує Мін'юстом країни і є головним радником президента з юридичних питань.

Перед початком дводенних слухань перед законодавчим комітетом Сенату, пан Сешнс повідомив, що інформація про його підтримку Ку-клукс-клану - це «огидна брехня».
«Я почуваю відразу до цього клану, тому що він представляє ідеологію ненависті», - заявив він.
Пан Сешнс також визнав «страхітливі наслідки, які невблаганно позбавляли і системно дискримінували права голосу наших афро-американських братів і сестер».

Під час засідання сенату щодо затвердження його кандидатури проходили акції протесту. Демонстранти обвинувачували його у симпатії до Ку-клукс-клану. Учасники акції протесту називали пана Сешнса «расистом».

«Зупиніть цю расистську свиню від приходу до влади», - кричав афро-американський активіст, якого вивела поліція зі слухання.

_93350742_f97ef5f1-3348-4ac5-9092-971f0c035698
Сенатор-демократ Дайан Файнштейн висловила занепокоєння щодо «страху в цій країні, особливо серед афро-американського товариства».
Вона зазначила, що пан Сешнс проголосував проти поправки, згідно з якою США не перешкоджатиме людям в'їзд до країни через їхню релігійну приналежність.
Але пан Сешнс сказав, що не підтримує «ідею, що мусульманам як релігійній групі мають відмовляти у приїзді до Сполучених Штатів. У нас є великі мусульманські спільноти».

Сенатор-республіканець Чак Грасслі назвав пана Сешнса «людиною честі і принциповості».
За 20 років роботи у сенаті, пана Сешнса знають як одного із найбільш консервативних членів верхньої палати.
У 1986 році він не став федеральним суддею, через те, що Юридичний комітет Сенату взяв до уваги свідчення про його «расистські заяви».
Пана Сешнса звинуватили у тому, що він назвав «хлопчиком» помічника генерального прокурора США, який був афро-американцем. Також він нібито попередив чиновника, аби він був обережнішим під час розмови із білими хлопцями. Пан Сешнс заперечує факт подібної розмови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: