Львівську статую «Ощадності» підсвітять

foto-54d929fed4d9beb2982c737ffd094b66

Завершились роботи з реставрації скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість». Зараз працюють над влаштуванням підсвітки. Реставратори відновили позолоту на короні та факелі.

Про це розповіла начальник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко, передає прес-служба ЛМР.

«Завершилась реставрація центральної фігури нашої статуї «Ощадність». Це є хороший зразок співпраці влади та громади, бо кошти збирали на благодійному аукціоні. Роботи виконувало ПП «Оберіг». Роботи були складні, бо працювати треба було на висоті. Виконуючи проектну документацію, не було відомо, що промені на короні є позолочені. В процесі виконання робіт довелось це змінювати. Зараз позолота виконана за кошти фірми «Оберіг», також спонсори нам надали золоту фарбу для факелу. Зараз ми працюємо над підсвіткою, найближчим часом ця підсвітка буде функціонувати. Робимо це за кошти меценатів», - розповіла Лілія Онищенко.

Нагадаємо, 17 січня об 11:00 год. на майдані біля пам’ятника Т. Шевченкові відбудеться офіційне відкриття відреставрованої скульптурної композиції «Ощадність. Рільництво. Промисловість». Про це повідомляє прес-служба Університету банківської справи.

Ініціатором реставрації у 2015 році виступив Університет банківської справи. Наприкінці 2015-го студенти УБС спільно зі студентами Львівського національного аграрного університету та Національного університету «Львівська політехніка» провели благодійний захід «Аукціон надій», метою якого став збір коштів на реставрацію скульптурної групи «Рільництво. Ощадність, Промисловість».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: