Розпочато досудове розслідування за фактом бою, в якому Савченко потрапила в полон, – ГПУ

Військова прокуратура України почала досудове розслідування з приводу бою 17 червня 2014 року, в якому Надія Савченко потрапила в полон.

Це випливає з відповіді Генеральної прокуратури України на журналістський запит, пише Цензор.НЕТ.

«...Військовою прокуратурою Харківського гарнізону внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України, за фактом недбалого ставлення службовими особами військової частини В0624 до служби, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді загибелі 16 військовослужбовців, потрапляння 7 військовослужбовців у полон незаконних збройних формувань, а також захоплення, 17.06.2014 в районі м. Щастя Луганської області, представниками незаконних збройних формувань військової техніки зазначеної військової частини», – сказано в документі.

В0624 - військова частина батальйону «Айдар». У січні 2015 року № частини був змінений.

Як наголошується, в рамках цього кримінального провадження звинувачень нікому не висунуто.

Раніше на прес-конференції лідер організації «Розвиток української молоді» Євген Господинюк заявив, що досудове розслідування відкрито військовою прокуратурою Харківського гарнізону проти Надії Савченко за військову недбалість.

Справу зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 28 листопада.

«Розпочато досудове розслідування за статтею 425 КК – «недбале ставлення до військової служби», – зазначив він, надавши відповідний лист із Військової прокуратури.

Господинюк зазначив, що його організація подавала заяву до Військової прокуратури на підставі свідчення бійців, які були разом із Савченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: