Відкрито кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу телеканалу «1+1» у Рівному

Відкрито кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу телеканалу «1+1» у Рівному.

 

Про це інформує УНІАН.

Органами прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, яке розпочато за ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.
«Попередньо встановлено, що знімальна група телеканалу «1+1» прибула 10.01.2017 до одного із офісних приміщень у Рівному з метою одержання від підприємця коментаря з питань реалізації ним майна за бюджетні кошти. У приміщенні офісу представників ЗМІ зустрів невідомий чоловік, який перешкоджав здійсненню ними професійних обов’язків, що виразилось у штовханні останніх, шарпанні за одяг та намаганні відвернути включену відеокамеру», - сказано у повідомленні.

Після приїзду за викликом журналістки на місце події правоохоронців інцидент було припинено, особу чоловіка встановлено, а також його запрошено до Рівненського відділу поліції для надання пояснень.
Триває досудове розслідування, за результатами якого буде прийнято процесуальне рішення у кримінальному провадженні, додали у прокуратурі.

Нагадаємо, що у Рівному під час зйомок сюжету про закупівлю оргтехніки за завищеною ціною невідомий напав на знімальну групу програми.
Як повідомила кореспондент Анна Махно, сюжет знімався на території Бабинської об`єднаної територіальної громади. Чиновники закупили ноутбуки, вартість яких значно перевищувала ринкову. Зокрема, один ноутбук був придбаний за 200 тис. грн. Загалом придбали 20 ноутбуків та іншу оргтехніку. Як заявив сільський голова, кошти потрібно було терміново витратити, адже вони нібито мали бути повернуті до державного бюджету з настанням 2017 року. Втім, з`ясувалось, що тендер на закупівлю можна було провести і після 1 січня нового року.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: