Суд виправдав депутата Львівської облради, якого звинувачували у хабарництві

28 грудня 2016 року Личаківський районний суд Львова ухвалив рішення, яким виправдав депутата Львівської обласної ради Андрія Прокопіва, якого звинувачували в отриманні хабара.

Нагадаємо, Андрія Прокопіва, який є директором ботанічного саду Львівського Національного університету ім.І.Франка та доцентом кафедри ботаніки цього ж вишу, затримали під час отримання хабара. За інформацією правоохоронців, депутат вимагав 6 тисяч гривень від підлеглого працівника за те, що не буде звільняти його із займаної посади.

Через розголос справи у вересні Андрія Прокопіва виключили з фракції «Самопомочі», до якої він входив.

Згідно із ухвалою Личаківського районного суду, 6 тисяч гривень, які отримав Андрій Прокопів не були хабаром, а зарплатнею, яку старший лаборант Ботанічного саду мала повернути, оскільки з січня по 26 травня 2016 року на роботу не виходила і передбачених посадовою інструкцією обов’язків не виконувала.

«ОСОБА_2 (Андрій Прокопів – ред.) знаючи про те, що старший лаборант Ботанічного саду Львівського національного університету імені ОСОБА_3 ОСОБА_4 упродовж періоду часу з січня по 26 травня 2016 року на роботу не виходила і передбачених посадовою інструкцією обовязків не виконувала, 24 травня 2016 року затвердив табель обліку робочого часу працівників Ботанічного саду ЛНУ ім.І.Франка за другу половину травня 2016 року, в який було внесено недостовірні відомості про перебування на роботі ОСОБА_4 з 16 по 26 травня 2016 року, вчинивши на ньому запис «Бухгалтерія. До оплати» та поставивши особистий підпис і дату «24.05.16». В подальшому, ОСОБА_2 забезпечив надходження згаданого табеля обліку робочого часу у бухгалтерію ЛНУ ім.І.Франка для здійснення нарахування та виплати заробітної плати ОСОБА_4 Таким чином ОСОБА_2 вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.366 КК України.

В судовому засіданні обвинуваченим та захисником заявлено клопотання про закриття провадження у справі, в якому зазначено, що обвинувачений свою вину визнає повністю, щиро розкаюється у вчиненому, раніше не притягався до кримінальної відповідальності, в ході досудового розслідування всіма діями сприяв у встановленні істини у справі, надавав слідчому усі необхідні документи, вчинив злочин невеликої тяжкості, зрозумів значення своїх дій, заподіяна шкода повністю відшкодована, крім цього, відсутні порушення інтересів та прав інших осіб, у звязку з чим просять кримінальне провадження закрити у відповідності до вимог ст.45 КК України», – йдеться в ухвалі.

Зрештою суд ухвалив: «ОСОБА_2 звільнити від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.366 КК України на підставі ст.45 КК України, у зв’язку з дійовим каяттям.

Кримінальне провадження за № 12016140000000528 від 22 квітня 2016 року про обвинувачення ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України закрити у зв’язку з дійовим каяттям.

На ухвалу суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області протягом семи днів з дня її оголошення».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: