У 2016 році львівським аеропортом скористалися 738 тисяч пасажирів (Інфографіка)

52685

За результатами діяльності ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького» у 2016 році авіаперевезеннями скористалися 738 тисяч пасажирів, що на 29,4% більше, ніж за 2015 рік (570,5 тисячі пасажирів). На міжнародних рейсах було перевезено 582,8 тисячі пасажирів (79%), а на внутрішніх – 155,2 тисячі пасажирів (21%).

Найпопулярнішими напрямками за пасажиропотоком у 2016 році стали Стамбул (SAW, IST), Бориспіль (KBP), Анталія, Варшава і Хургада.

Кількість рейсів, виконаних у 2016 р. з/до ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», становила 8877, з них 6746 (76%) міжнародних і 2131 (24%) внутрішній.

Топ-5 напрямків за кількістю рейсів: Стамбул (SAW, IST), Бориспіль (KBP), Варшава, Анталія та Відень.

Найбільшу кількість пасажирів у 2016 р. було перевезено авіакомпаніями МАУ, LOT Polish Airlines, Азур Ейр Україна, Pegasus Airlines та Атласджет Україна. Найбільше рейсів було здійснено наступними авіакомпаніями: МАУ, LOT Polish Airlines, Austrian Airlines, Lufthansa та Pegasus Airlines.

У 2016 році вдалося розширити географію польотів з/до ДП «МА «Львів» ім. Данила Галицького», залучивши до виконання регулярних рейсів трьох авіаперевізників:

  • 6 червня національний авіаперевізник «Мотор Січ» розпочав виконання рейсів у напрямку до Києва, аеропорт Жуляни, з частотою 4 рази на тиждень;
  • 23 червня відбувся запуск авіакомпанією «SprintAir» нового регулярного рейсу за маршрутом Радом-Львів-Радом (Польща), з частотою 2 рази на тиждень;
  • 17 серпня авіакомпанія «Belavia» розпочала виконання регулярних рейсів на лінії Мінськ-Львів-Мінськ з частотою 4 рази на тиждень, а з 21 листопада рейси виконуються щоденно.

Також 16 вересня авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» відкрила новий регулярний рейс за маршрутом Вільнюс-Львів-Вільнюс. Рейс виконується з частотою 3 рейси на тиждень.

Крім того, відбулося збільшення частоти виконання регулярних рейсів у напрямку до Стамбула (IST) за рахунок виконання в цьому напрямку з 15 квітня регулярних рейсів національним авіаперевізником «Міжнародні авіалінії України».

2016

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: