500 осіб втратили немаленьку суму у фінансовій піраміді «Хелікс»

До правоохоронців Тернопільщини на сьогоднішній день звернулися 500 людей, які загалом втратили майже 30 млн грн у фінансовій піраміді «Хелікс Кепітал».

Про це пише УНІАН.

Серед них жителі Тернопільської, Львівської, Рівненської, Івано-Франківської, Хмельницької областей.

«Станом на 12 січня, у нас є 500 заяв щодо вчинення відносно них шахрайських дій. Загальна сума втрат склала майже 30 млн грн», – каже старший слідчий в особливо важливих справах сілдчого управління ГУНП в області Андрій Зубко.
В поліції також повідомили, що 11 січня в Тернополі відкрився новий офіс компанії «Хелікс».

Поліцейські припускають, що такий крок може бути спробою впливати на обдурених клієнтів і переконати їх не звертатися до правоохоронців, а заявників – відмовитися від претензій взамін на обіцянку повернути кошти, або інші «бонуси».
Нагадаємо, що  на початку грудня на Тернопільщині затримали трьох організаторів фінансової піраміди «Хелікс».
Один з них – з Хмельницького, ще двоє – з Тернополя. Суд одразу після затримання обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під варту та визначив розмір застави: 5 млн грн для директора, 2,5 млн та 1 млн –для співорганізаторів.
Встановлено, що шахраї обіцяли величезні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді ж товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались керівниками товариства.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: