У поліції розповіли, як не стати жертвою шахраїв

У Трускавецьке відділення поліції звернувся 38-річний місцевий мешканець, котрий повідомив, що на початку грудня минулого року передав чоловікові, якого знає лише на ім’я, 700 доларів США для купівлі автомобіля.

Транспортний засіб заявник так і не отримав, а кошти повернути не зміг.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Жертвою подібного шахрайства став і 23-річний житель Сумської області, який звернувся у Сихівський відділ поліції. В жовтні минулого року колега по роботі познайомив його з львів’янином, який продавав автомобіль. Після усної домовленості потерпілий перерахував на картковий рахунок останнього 127 500 гривень. Отримавши гроші «продавець», перестав виходити на зв’язок.

«Такі випадки не поодинокі. Купуючи автомобіль будьте обережними. Перед тим, як віддати гроші перевірте інформацію про того, з ким маєте справу. Відомостей про номер мобільного телефону чи імені людини явно недостатньо, оскільки номер можна легко змінити, а ім’я – вигадати. Купуючи автомобіль, обов’язково проходьте усі передбачені процедури – експертизу, нотаріальне оформлення та інші - звертайтесь у сервісні центри МВС України.

Певним «запобіжником» стане і укладання нотаріальної угоди при передачі грошей чи автотранспортного засобу. Мало хто із шахраїв погодиться на це, оскільки доведеться надати документи, які підтверджують особу.

Бажання зекономити на дрібницях може в подальшому обернутися значними втратами», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: