ТОП-6 продуктів, які врятують від втоми

mineralka

Дієтологи склали ТОП-6 продуктів, які можуть врятувати людини від перевтоми.

Дієтологи склали ТОП-6 продуктів, які можуть врятувати людину від втоми.

Пише УП.Життя.

Цільне зерно

Цільнозернова вівсяна каша на сніданок багата на харчові волокна, які надовше дають відчуття ситості та енергійності. А ще в ній є магній, В1 та В6, каже Барнс.

Високопротеїнова паста

Спеціальна високопротеїнова паста містить протеїну вдвічі більше за звичайну, а ще вдвічі більше тих самих харчових волокон. Вони розщеплюються та вивільняють енергію значно повільніше.

«Сирий» шоколад

Смаколик, виготовлений із необсмажених какао-бобів, ще й без рафінованого цукру додасть енергії. Він також містить магній та залізо.

Скумбрія

Ця риба є одним із найбагатших джерел В12, що співпрацює з залізом для побудови здорових еритроцитів, які розносять кисень по вашому тілу. Також у скумбрії є інші вітаміни групи В та магній, що помагають організмові видобувати енергію з їжі. Ще один бонус – Омега-3 та велика кількість протеїну.

Вода

Води допомагає поживним речовинами та кисневі діставатися туди, де вони потрібні, відіграючи важливу роль у хімічних реакціях розщеплення молекул їжі. Дієтологи радять випивати 1,5-2 літри води на день. У цю кількість можна зарахувати супи, безкофеїнові чаї та розведені водою фруктові соки.

Морські водорості

У раціоні середньостатистичної людини, як правило, бракує йоду. А він дуже потрібен для продукування гормонів щитоподібної залози, які відіграють важливу роль у метаболізмі та здатності організму отримувати енергію з їжі. Один із симптомів дефіциту йоду – це хронічна втома. А найкраще його джерело – це якраз і є морські водорості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: