Справа Ван Доеверен: cуд відмовив у відкритті кримінального провадження через провокацію хабара

Заступнику головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Наталії Ван Доеверен, яку звинувачують у вимаганні хабара, відмовили у відкритті кримінального провадження у зв'язку з провокацією хабара.

Судове засідання відбулося сьогодні.

Захисник Наталії Ван Доеверен Олег Мицик звернувся до Галицького районного суду із скаргою на бездіяльність прокуратури, йдеться про відмову у внесенні у Єдиний державний реєстр кримінальних правопорушень відомостей про вчинення працівниками УЗЕ у Львівській області кримінального правопорушення, передбаченого ст. 370 КК України (провокації хабара).

Для захисту Наталії Ван Доеверен підставою для звернення про провокацію хабара стали декілька фактів, а саме: троє учасників подій, які сталися 28 листопада минулого року, виявилися родичами. Йдеться про день, коли лікаря намагалися затримати під час отримання хабара. Заявниця виявилася тещею правоохоронця, який брав участь у слідчих діях, а пацієнт, за госпіталізацію якого у відділення гемодіалізу нібито вимагали кошти, чоловіком сестри чоловіка заявниці.

Крім того, згідно із документами, які є у розпорядженні захисту Ван Доеверен, діагноз, з яким привезли хворого, не відповідав дійсності, що підтвердили аналізи. До того ж пацієнт наступного дня зник із лікарні.

За словами прокурора Віталія Нанівського, зараз пацієнт у лікарні і в нього діагностували рак нирки. Водночас Наталія Ван Доеверен зауважила, що такий діагноз протипоказаний для проведення гемодіалізу.

Утім, незважаючи на усі наведені аргументи, суддя Євген Лялюк відмовив у порушенні кримінального провадження.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: