Суд постановив надати Єфремову безкоштовного адвоката

Старобільський районний суд Луганської області ухвалив залучити безкоштовного адвоката у справу екс-лідера Партії регіонів Олександра Єфремова через неявку його захисників.

Старобільський районний суд Луганської області ухвалив залучити безкоштовного адвоката у справу екс-лідера Партії регіонів Олександра Єфремова через неявку його захисників, інформує 112 Україна.

«Колегія суддів, розглянувши матеріали справи у ході підготовчого засідання... постановила – доручити керівнику центру безкоштовної правової допомоги забезпечити участь спеціаліста, залучити захисника з центру вторинної безоплатної правової допомоги, а саме в участі у підготовчому засіданні», – постановив суддя.

В ході засідання прокурори заявили про можливості залучення захисника з центру безкоштовної правової допомоги.

«Неучасть моїх захисників є грубим порушенням мого права на захист. А пропозиція прокурора залучити безкоштовного адвоката - нехай не утруднюється. Я все одно напишу відмову», - сказав Єфремов.

На засіданні Єфремов зазначив, що після його етапування в Старобільське СІЗО, у нього не було можливості зв'язатися по телефону з адвокатами.

У той же час, за інформацією секретаря судового засідання, адвокат Євген Солодко вийшов на зв'язок через електронну пошту з проханням перенести засідання на іншу дату. Сам Єфремов заявив, що його захисники зайняті в розгляді апеляційної скарги на його арешт в апеляційному суді міста Києва, призначеному на цей же день.

Як повідомлялося, у Старобільському суді розпочалося засідання у справі екс-лідера Партії регіонів Олександра Єфремова.

Нагадаємо, Єфремова звинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); в пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 КК України).

Також Єфремова звинувачують у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України); організаційному та іншому сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка» (ч. 1 ст. 258-3 КК України); державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: