У Львові таємно радяться, щоб знову возити сміття у Грибовичі?

gr_sme645748568-37

У Львові, в Гірхімпромі, що на вулиці Стрийській, відбувається нарада. За даними активістів, у місті планують знову вивозити сміття на Грибовицьке сміттєзвалище.

«Нам повідомили, що відбувається нарада нібито по інфільтратах. Але нікого з нас на неї не пустили. Зате там є представники ЛКП «Збиранка», директор «Шувару». Одне слово, все цілком таємно», – повідомили ІА Дивись.info активістка з Малехова Галина Данько.

За словами пані Галина, з ними зв’язався головний інженер ЛКП «Збиранка», який повідомив, що з мешканцями сіл, прилеглих до сміттєзвалища, готові будуть зустрітися після наради.

Як повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський, не виключено, що головна мета нинішньої наради – знову возити сміття на Грибовицький полігон твердих побутових відходів.

Директор інституту «Гірхімпром» Іван Зозуля теж підтвердив, що зараз триває нарада, однак відмовився повідомити, яка тема обговорення.

Наразі кореспондент ІА Дивись.info виїхав на місце події, щоб розібратися, чи справді Львівська міська рада планує знову вивозити сміття на закритий полігон.

Нагадаємо, Грибовицьке сміттєзвалище закрите з кінця травня минулого року, коли там виникла масштабна пожежа, а згодом стався зсув сміття, внаслідок якого загинули троє рятувальників і четвертий чоловік, працівник ЛКП «Збиранка» досі значиться як безвісти зниклий.

Водночас Львів залишився без полігону відходів. Практично щодня з’являються повідомлення з різних куточків України про виявлення на території областей сміття, привезено зі Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: