Депутати підтримали закон про «електронний квиток» на громадський транспорт

Депутати проголосували за Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті».

Депутати проголосували за Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті», пише Цензор.НЕТ.

За цей законопроект проголосувало 265 народних обранців.

Законодавчим актом передбачається ввести автоматизовану систему оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, надати відповідні повноваження органам місцевого самоврядування, встановити обов'язковість забезпечення пільгових категорій населення електронними квитками в населених пунктах, де введена автоматизована система обліку оплати проїзду, і визначити можливість залучення до адміністративної відповідальності за проїзд пасажира без реєстрації або компостування проїзних документів.

Законом, зокрема, встановлено, що «органи місцевого самоврядування вводять автоматизовану систему обліку оплати проїзду, порядок її функціонування, а також форми носіїв, види, порядок звернення та реєстрації проїзних документів, що визначають особу, уповноважену здійснювати стягнення плати за транспортні послуги в разі впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду».

Відповідно до Закону, «правила користування міським пасажирським автомобільним транспортом затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування. Вони визначають порядок проїзду і його оплати, права та обов'язки пасажирів, а також взаємини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг, з огляду на особливості транспортної інфраструктури та наявність автоматизованої системи обліку оплати проїзду».

Відповідні зміни внесено до законів України «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про охорону дитинства», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»,»Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Закон ухвалено з урахуванням пропозицій профільного комітету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: