На Львівщині чиновницю підозрюють у розкраданні 600 тисяч гривень

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з працівниками слідчого управління викрили провідного фахівця одного з районних центрів зайнятості, котра організувала схему розкрадання бюджетних коштів через безпідставні виплати соціальних допомог малозабезпеченим сім'ям.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, посадовець від імені суб’єктів підприємницької діяльності видавала довідки про доходи, у які вносила неправдиві відомості про прийняття та звільнення з роботи, а також робила неправдиві записи у трудових книжках громадян, котрі фактично не працювали у цих підприємців.

Такі довідки надавали громадянам підстави отримувати державну соціальну допомогу як малозабезпеченим сім'ям. У такий спосіб більше ніж вісімдесят чоловік безпідставно отримали соціальної допомоги на суму понад шістсот тисяч гривень.

Правоохоронці повідомили чиновниці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: