Швейцарія виділяє 100 мільйонів доларів фіндопомоги Україні

ad2ed84aae1ec339d8bec34cac0cc00e_1484659907_extra_large

Швейцарія до кінця січня поточного року передасть 100 мільйонів доларів у вигляді першого траншу фінансової допомоги Україні.

Про це повідомив президент Петро Порошенко журналістам у Давосі за підсумками переговорів з президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард.

Сторони відзначили успішне проведення засідання Спільного українсько-швейцарського комітету з торговельно-економічного співробітництва, а також набуття чинності Угоди про виділення Україні кредиту в розмірі 200 мільйонів доларів. У цьому зв’язку швейцарська сторона запевнила у готовності надати перший транш кредиту обсягом 100 мільйонів доларів вже у січні.

«Було прийнято рішення, яке щойно оголошено, що до кінця січня Україна отримає 100 мільйонів доларів, які надійдуть на рахунки Національного банку. 100 мільйонів доларів фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина траншу, який спрямований на підтримку України», - повідомив Глава держави журналістам. Президент подякував за таке рішення.

Сторони також констатували позитивну динаміку інвестиційного співробітництва. Глава Української держави запросив швейцарських інвесторів до роботи в Національній інвестиційній раді.

Було також домовлено, що Швейцарія запровадить безвізовий режим для українських громадян одразу після ухвалення аналогічного рішення з боку ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: