У Львові два місяці розроблятимуть стратегію поводження з відходами

Стратегія поводження з ТПВ у Львові до 2022 року, яка зараз розробляється може бути винесена на затвердження сесії міської ради за два місяці.

Про це під час прес-конференції розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, передає Дивись.info.

За його словами, в основі стратегії буде покладено концепцію «нуль відходів».

«В п’ятницю до Львова приїжджають 10 представників міст-партнерів з Польщі.  Це директори департаментів та керівники комунальних підприємств, які  працюють з відходами в Варшаві, Вроцлаві, інших містах. Для нас важливий їхній досвід з точки зору поведінкових моделей поводження з ТПВ, в нас є до них конкретні питання. Ми працюємо також працюємо з колегами, які  розробляють урядову стратегію поводження з ТПВ, крім цього буде низка виїздів на ОСББ, робота зі школами, ресторанами, різними середовищами, щоб вони дали пропозиції щодо регуляторних речей», - розповів Андрій Москаленко.

Мета стратегії зробити так, щоб за 5 років щонайменше 30% відходів не йшли на захоронення. Зараз у місті на захоронення йде 90% ТПВ.

За словами Андрія Москаленка, робочий варіант Стратегії уже існує, з наступного тижня цей документ буде доступним для редагування та пропозицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: