Всі повноваження щодо історичної спадщини мають бути в руках громади, – Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий переконаний, що всі повноваження у сфері охорони історичної спадщини повинні надаватись місцевим громадам, аби уникнути ситуації, коли погодження на будівництво надають у міністерстві культури, попри заперечення місцевого управління охорони історичної спадщини.

 

Також мер зазначає, що участь держави щодо збереження пам’яток архітектури зони ЮНЕСКО повинна бути більшою, адже за останні роки Львів не отримав жодного державного фінансування на реставраційні роботи, передає прес-служба ЛМР.

«Є проблема розуміння високопосадовців важливості історичної спадщини. Коли питання реклами погоджують в Києві, коли управління охорони історичного середовища виступає категорично проти будь-якої забудови у центральній частині міста, а приходить з міністерства культури документ, що можна, - це прикро. На моє переконання, всі повноваження щодо історичної спадщини мають бути в руках громади, яка на місці має приймати рішення. Держава повинна долучатись фінансово. До прикладу, наше місто-партнер Краків: кожного року в державному бюджеті Польщі є стрічка на реновацію міста Кракова. Якщо ви мене спитаєте, скільки коштів за останні 9 років ми отримали від державного бюджету, - нуль. Це при тому, що місто Львів виділяє кошти, благодійники, Уряд Норвегії, Німеччини, Польщі. Зробити якісну реставрацію – вартує в кілька разів дорожче, ніж збудувати щось нове. Треба до цього підходити дуже делікатно. Маємо не просту ситуацію, але сьогоднішній приклад надихає, що нема нічого не можливого – спільна праця об’єднує», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: