Українського гросмейстера дискваліфікували через вишиванку

771999_1596699

Підконтрольне Росії правління Міжнародної федерації шашок (IDF) прийняло рішення вдруге дискваліфікувати українського чемпіона світу Юрія Анікєєва – тепер уже на 3 роки.

Про це повідомляє InfoResist.

Гросмейстера звинувачують в некоректній полеміці в ЗМІ, в претензійних роздумах на тему розвитку шашок, в образливих висловах про президента Росії Володимира Путіна. Основне звинувачення полягає в тому, що Анікєєв вийшов на церемонію нагородження в вишиванці.

«Це все незаконно. Всі ці звинувачення вигадані. Жодного факту його вини не доведено. Жодного! Я, як президент федерації, звертався до Міжнародної федерації з проханням навести факти його порушень. Я сказав, якщо буде доведено, що Юрій дійсно винен, я підпишуся під його дискваліфікацією. Але фактів вони не надали. Є тільки загальні фрази, які нічого не пояснюють», – обурюється президент федерації шашок України Анатолій Яценко.

Він просив надати факти, назвати ЗМІ, в яких шахіст говорить нібито заборонені речі, надати його цитати. IDF не змогла надати нічого з перерахованого вище.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: