Горбачов отримав повістку до литовського суду

Окружний суд Вільнюса (ВОС) викликав на допит колишнього генерального секретаря, а згодом першого і єдиного президента Радянського Союзу Михайла Горбачова.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на портал Delfi.

«Вручена повістка, й вручена 28 грудня», - сказала у четвер суддя Айнора Корнелія Мацявіченє, яка розглядає цю справу.

За її словами, повістка Горбачову була надіслана звичайною поштою на адресу Фонду Горбачова. Суд отримав повідомлення про вручення повістки. В адресованому суду листі є підпис Горбачова. Більше жодних документів суд не отримав - не повідомляється, чи має намір свідок прибути на процес у Литві, чи згоден він дати свідчення шляхом відеоконференції.

У цій повістці зазначені усі заплановані дати судових засідань. Суд вказав, що згоден провести відеоконференцію для опитування свідка. У повістці також міститься прохання, аби 85-річний Горбачов вказав особу, з якою можна було б підтримувати зв`язок з приводу дистанційного опитування.

Ще одну повістку було надіслано йому електронною поштою, третю - через Міністерство юстиції.

ВОС у жовтні минулого року постановив опитати Горбачова як свідка. Прохання допитати колишнього лідера Радянського Союзу подали син загиблого під час кривавих січневих подій Аполінараса Повілайтіса Робертас Повілайтіс і його адвокат. Сам Горбачов раніше заперечував, що давав наказ стріляти у Вільнюсі. У ніч на 13 січня 1991 року в результаті дій радянських військових біля Будинку друку, телевежі і будівлі Литовського радіо і ТБ було вбито 14 цивільних осіб, сотні людей дістали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: