Українські правоохоронці намагаються встановити місце перебування екс-міністра Ставицького

Українські правоохоронці активно співпрацюють з Ізраїлем у встановленні місця перебування колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, який може переховуватися від правосуддя на території цієї країни.

Про це повідомив начальник українського бюро Інтерполу Василь Неволя сьогодні під час прямої лінії в газеті «Комсомольська правда в Україні», передає УНІАН.

«Ставицький дійсно, за нашими даними, може перебувати в Ізраїлі, і він перебуває в дуже активному розшуку... Ізраїль з нами активно співпрацює», - сказав Неволя.

Водночас, на запитання з приводу розшуку екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника до українського бюро Інтерполу, за словами Неволі, ніхто із правоохоронних органів не звертався і запитів чи доручень на його розшук не надавав.

Як повідомлялося, Ставицький обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості з грудня 2012 року по лютий 2014 року в уряді Миколи Азарова.

Він підозрюється у привласненні, розтраті державного майна шляхом зловживання владою в особливо великих розмірах або організованою групою (ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

У 2014 році Ставицький був оголошений в розшук через Інтерпол.

У квітні 2016 року головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністру юстиції Ізраїлю запит ГПУ щодо вручення повідомлення про підозру Ставицькому, який переховується в Ізраїлі як громадянин цієї держави Натан Розенберг.

6 травня деякі ЗМІ розповсюдили інформацію про затримання Ставицького в Ізраїлі. Сам екс-міністр спростував це повідомлення і назвав його фейком.

3 серпня начальник Головного управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що 12 липня Мін`юст Ізраїлю отримав запит на екстрадицію Ставицького. Однак, за його словами, позитивне вирішення питання залежить від протилежної сторони.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: