Дворічна дівчинка, якій ампутували руку через недогляд медиків, померла

Сьогодні похоронили 1,9-річну Вероніку Сімченко із села Бахтин, що на Вінничні, повідомляє Vlasno.info.

Дівчинка в лікарню приїхала із температурою, а через недогляд медпрацівників їй відрізали руку.

«Поки дружина була в лікарні, я разом із двома нашими старшими хлопчиками порались по господарству, доглядали домашніх тварин та підтримували лад вдома. До останнього вірили, що вона вилікується й разом із мамою приїде додому. Коли подзвонила дружина й сказала, що доця померла, нас це просто вбило. Разом із хлопчиками цілу ніч проплакали, вони вже дуже звикли до неї, постійно бавили, – плачучи розповідає батько Василь Сімченко. – Лише вчора під вечір нам дозволили забрати це маленьке тіло додому. Її забрали на експертизу на цілий день. Для нас це дуже важко не лише морально, а й фінансово. За місяць її лікування ми вже витратили 60 тисяч гривень, продали корову та залізли у купу боргів. На днях маємо продати й другу, бо лише на поминальний обід маємо витратити 15 тисяч гривень. Допомоги нам чекати немає від кого».

Вероніка померла 16 січня о 9.00 годині вечора у лікарняній палаті, так й не приходячи до тями.

«Дитина мала вроджені проблеми зі здоров'ям, на свій вік вона ще не тримали голівки та не сиділа. В неї був досить рідкісний діагноз – хвороба обміну речовин, коли в дитячому організмі не вистачає певних життєво-необхідних ферментів на рівні клітинного обміну. Весь час дівчинка була без свідомості, – говорить заступник головного лікаря Вінницької дитячої обласної лікарні Оксана Моравська. – Стан дитини з того часу, коли її привезли до нас і до її смерті був досить важким, певно, його спричинила якась інфекція, через яку відбулося ускладнення хвороби».

Медсестер, які недоглянули дитину, вже звільнили з роботи, жоден із працівників Мурованокуриловецької лікарні жодного разу не зателефонували батькам дівчинки й не поцікавились її станом. Батьки не хочуть далі судитися, бо настільки виморились лікарнями й горем, що вже не мають сил. Поліція відкрила кримінальне провадження одразу, як тільки дитина втратила руку.

«За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичного працівника, що спричинило тяжкі наслідки (спочатку ампутацію, а потім і смерть малолітньої дитини) відкрито кримінальне провадження за статтею 140 ч. 2 Кримінального кодексу України , – коментує речниця вінницької поліції Анна Олійник. – В ході слідства було вилучено медичну документацію, яка стосується лікування дитини, з Мурованокуриловецької лікарні. Вирішується питання про призначення судово-медичної експертизи на підставі аналізу всіх вилучених медичних документів, у тому числі й з Вінницької обласної лікарні.  Після цього зможемо дізнатися, хто винен у нанесені шкоди здоров'ю дитини та, висунемо обвинувачення. Згідно із цією статтею винному загрожує обмеження волі до п'яти років, або позбавлення волі до трьох років».

У сільській раді, на жаль, немає коштів, щоб допомогти родині. Люди громадою зібрались та викопали яму, обласний депутат допоміг із покупкою труни та транспортуванням тіла із Вінниці до села. Сім'я зараз знаходиться у досить скрутному становищі й потребує фінансової допомоги.

Раніше повідомлялося, що дівчинці ампутували руку через те, що надто довго був накладений джгут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: