Львівський виконком визначив категорії населення, за які місто платитиме стоматологам

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проект міської програми фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення м. Львова на 2017-2018 роки.

«Впродовж багатьох років у Львові ведеться дискусія про статус комунальних поліклінік. Цього року, приймаючи міський бюджет на 2017 рік, депутати вирішили зменшити фінансування таким поліклінікам, оскільки медична субвенція дуже обмежена і не дозволяє повністю забезпечити видатки на утримання галузі охорони здоров’я. Водночас стоматологія чи не єдина сфера, де законодавством дозволено впровадження платних послуг. Тому, враховуючи цю ситуацію, є пропозиція перепрофілювати комунальні стоматполіклініки у комунальні неприбуткові підприємства, щоб вони могли офіційно через касовий апарат заробляти гроші за надані послуги», – розповів у коментарі журналістам начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Він назвав категорії населення яким місто виплачуватиме стоматологічну допомогу.

«Передбачається безоплатна стоматологічна допомога таким категоріям як діти, а також надання невідкладної допомоги у гострому стані. Безкоштовно обслуговуватимуться також пільгові категорії - ветерани війни (учасників бойових дій, інвалідів війни, учасників війни), інвалідів I і II груп, вагітні жінки, особи , нагороджених знаком «Почесний донор України», члени сімей загиблих учасників АТО, пенсіонери. Для цих груп передбачається фінансування. Коли вони звертатимуться у стоматологічну поліклініку, то міський бюджет відшкодовуватиме вартість наданої їм допомоги. Усі решта пацієнти не даватимуть гроші лікарям у кишені, а платитимуть через касу згідно із встановленими прейскурантами», – розповів Володимир Зуб.

Він також розповів, що на сесію міської ради будуть винесені ухвали щодо перетворення комунальних стоматполіклініки у комунальні неприбуткові підприємства, що дозволить їм  офіційно брати гроші за послуги.

За словами начальника управління, така ж реорганізація невдовзі очікує не лише стоматологічні а й інші комунальні поліклініки міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: